Ana içeriğe atla

Anasayfa

Özyeğin Üniversitesi, Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından İstanbul'da 2008 yılında kurulmuş vakıf üniversitedir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2015 yılı Girişimcilik ve Yenilikçilik endeksinde Türkiye'nin en iyi 7. üniversitedir.

IEEE Özyeğin Üniversitesi

IEEE Özyeğin Üniversitesi Öğrenci Kolu (IEEE OzU), Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin çabaları ile 2013-2014 eğitim öğretim yılında dünyanın en büyük mesleki ve teknik organizasyonu olan IEEE’nin 1430 öğrenci kolundan biri olarak faaliyete geçmiştir.

Kariyer Sohbetleri

Kariyer Sohbetleri Etkinlikleri IEEE Özyeğin Üniversitesi  Kulübü tarafından Dr. H. Fatih Uğurdağ danışmanlığında düzenlenen, üniversite öğrencilerine mezunlarımızın ve sektördeki profesyonellerin tecrübelerini aktardıkları, sektörleri hakkında bilgiler verdikleri etkinlik dizisidir.

27) Suha Akyol

Kariyer Sohbetleri serimizde bu sefer konuğumuz Suha Akyol !

Ben Suha Akyol 1964 Samsun doğumlu, Kabataş Erkek Lisesi ve Bogaziçi Universitesi Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Mühendislik temeline ek olarak ayrıca 2 senelik Marmara Üniversitesi Çağdaş Yönetim eğitimi alarak başladığım kariyerime önce bilgi iletişim sektöründe yazılım uzmanı olarak teknik çözümler üreterek başladım. Sonra 1995 yılında elektronik haberleşme teknolojisi ürün ve çözümlerinin satışı üzerine Samsung Electronics Türkiye ofisinde Satış Müdürü olarak devam ettim. 1998 yılında telekomunikasyon ürünleri dağıtımı yapan bir yerli firmanın genel müdürlüğü görevini yaptım. 1999 yılı ve sonrası 18 yıl boyunca Nokia Networks firmasında mobil haberleşme şebekeleri ürün ve hizmet çözümlerinin satışı konusunda farklı pazarlarda üst düzey sorumluluklar alarak devam ettim. 2017 yılında katıldığım telekomunikasyon sektörüne araştırma geliştirme yaparak yazılım çözümleri üreten Argela Teknoloji firmasında ilk olarak Afrika kıtasına yolculuk ederek Etiyopya ülke müdürü olarak başladığım görevime şu anda İstanbul da Uluslararası Pazarlar İş Geliştirme Direktörü olarak devam etmekteyim. Evliyim, 27 yaşında Mert isimli oğlum Özyeğin Üniversitesi Elektronik Mühendisliği mezunu olduktan sonra Kanada Toronto’da yapay zeka uzmanı olarak çalışıyor. 22 yaşında ki kızım Aslı, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi olarak devam etmektedir.

Universite gençliğinin en çok ilgilendiği konuların başında gelen kariyer basamaklarını çıkarak başlayacakları hayat yolculuklarına dair 8.Nisan.2022 tarihinde “Teknolojik Kariyer Trend ve Fırsatları” başlığı altında sizlerle beraber olmak 35 yıllık çalışma hayatında yaşadığım tecrübe ve deneyimler ışığında paylaşımlarda bulunarak sohbet etmek için heyecan duymaktayım.

▶ Youtube Link

26) Taylan Akdoğan

Kariyer Sohbetleri serimizde bu sefer konuğumuz Taylan Akdoğan !

26 Şubat Cumartesi günü 19:00’da gerçekleştireceğimiz etkinliğimize hepiniz davetlisiniz.

Taylan Akdoğan, lisans derecelerini Boğaziçi Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Fizik Bölümlerinden 1995 yılında aldı. 1998 yılında, Pittsburgh Üniversitesi lisansüstü öğrencisi olarak, Fermi National Laboratory’de Tau-Nötrinonun keşfini gerçekleştiren DONUT deneyine katkılarda bulundu. Ardından doktorasını deneysel nükleer fizik alanında, nötron-proton etkileşimiyle piyon üretimi konusunda Massachusetts Institute of Technology’den (MIT) 2003 yılında aldı. 2003-2004 yılları arasında MIT-Bates Laboratuvarı’nda BLAST nükleer fizik programına doktora sonrası araştırmacı olarak katkılarda bulundu. Burada nükleonların elektromanyetik yapılarını inceleyen deneylerde araştırmacı ve deney koordinatörü olarak çalışmalarını sürdürdü. 2004 yılında MIT’de kadrolu araştırmacı pozisyonuna yükseltildi. Los Alamos Nötron Hızlandırıcı Merkezinde çok sayıda nötron-fiziği deneylerinde görev aldı. 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi’ne yardımcı doçent olarak katıldı, sırasıyla 2008 ve 2013 yıllarında doçentliğe ve profesörlüğe yükseltildi. Araştırmaları deneysel nükleer ve parçacık fiziği alanlarında ve hesaplamalı fizik konularında yoğunlaştı. 2014-2016 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı. 2018’de Özyeğin Üniversitesi’ne katıldı. Halen Mühendislik Fakültesi dekanı olarak görev yapmakta.
 

25) Tezer Ünal

Kariyer Sohbetleri serimizde bu sefer konuğumuz Tezer Ünal !

4 Aralık Cumartesi günü 19:00’da gerçekleştireceğimiz etkinliğimize hepiniz davetlisiniz.

Tezer Ünal, lojistik sektöründe faaliyet gösteren üst-segment firmalara Filo Yönetim Sistemleri konusunda özel çözümler üreten Softeal Bilişim firmasının CEO’su ve kurucu ortağıdır. İş hayatının ilk yıllarında her ne kadar dış ticaret ve dış ticaretin finansmanı konusunda çalışmalarda bulunmuş olsa da, sonraki yıllarda tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıdır misali kariyerini mühendislik alanında devam ettirmiştir. Bu sohbette, 35 yılı aşkın süre içinde edinilen tecrübeler, kariyer çizgisinde karşılaşılan yol ayrımlarında alınan kararlar ve sonuçları, geleceklerini planlama ve hayallerini gerçekleştirme arzusu içinde olan genç mühendis adayları ile paylaşılacaktır.
Tezer Ünal, 1982 yılında TED Ankara Koleji’nden mezun olduğu yıl, aynı zamanda Türk Yıldız Milli Basketbol Takımı'nda görev almış, Balkan ve Avrupa Yıldız Basketbol Şampiyonaları'nda ülkesini temsil etmiş ve Eczacıbaşı Genç ve A Basketbol Takımları'nda basketbol oynamıştır. 1986 yılında Boğaziçi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği'nden mezun olduktan sonra, 1988 yılında Boğaziçi Ekonomi Bölümü'nün yüksek lisans derslerini tamamlamıştır. Ülkemizde konusunda uzman ve sektöründe gelecek vaat eden firmalarda Ürün Yöneticisi, Finans Müdür Yardımcısı, Sistem Analisti, Proje Yöneticisi, IT Direktörü, Satış ve Pazarlama Müdürü, Bölüm Direktörü gibi görevlerde çalıştıktan sonra, 2009 yılında ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Softeal Bilişim firmasını kurmuştur.
Filo Yönetim Sistemleri konusunda uzmanlaşmış olan Softeal firması, Türkiye’de faaliyet gösteren en prestijli ve büyük lojistik firmaları ile iş ortaklığı yapmaktadır. Her ne kadar yöneticilik asli görevi olsa da, işin mutfağında olmayı bir hobi olarak gördüğünden, her fırsatta yeni bir algoritma üzerinde çalışmaktan, geceleri bilgisayar karşına geçip yazılım geliştirmekten veya yeni bir model ağır vasıta araç piyasaya çıktığında üzerine çıkıp test yapmaktan, haberleşme protokolleri ile ilgili ISO ve SAE protokol dokümanlarını okumaktan, konusu ile ilgili üretim yapan markalı firmaların ürünlerinin hatalarını bulmaktan ve araç CanBus sistemleri üzerinde çalışarak ters mühendislik yapmaktan zevk almaktadır.
 
Fırsat buldukça gönüllü olarak, gençlere farkındalık sunumları yapmak, gençlere rol model olmak, sonuç olarak insanlara dokunmak onu en mutlu eden değerlerdir.
 

24) Figen Ceceli

Kariyer Sohbetleri serimizde bu sefer konuğumuz Figen Ceceli !

1 Mayıs Cumartesi günü 19:00’da gerçekleştireceğimiz etkinliğimize hepiniz davetlisiniz.

Figen Ceceli, küresel gelişimin 3 dekadesini paylaşacak. Tartışma, öncü ve dönüştürücü çözümler oluşturmanın zorlukları ve başarı için çeşitlilik ve kapsayıcılığın önemi; ayrıca inovasyona olan tutkusunu canlı tutan şeyler üzerine olacak.

Figen, JPMorganChase, Comcast, Comverse (Amdocs), Sycamore Networks, Onpath, Brocade ve Formation gibi şirketlerde teknoloji teslimatı, ürün yönetimi ve rekabet stratejisi gibi çeşitli yönetici rollerinde görev aldı. ABD, Avrupa ve Asya'da takımlara liderlik yaparak, son derece dayanıklı yazılım, altyapı ve müşteri odaklı çözümler sunmuştur. Son projeleri arasında açık bankacılık için bir API Pazarı oluşturma, Uygulama Modernizasyonu ve talep üzerine ölçeklenebilirlik ve çoklu bulut taşınabilirliği için Bulut Dönüşümü bulunmaktadır. Daha önce, web tabanlı Müşteri ve Operasyonel Yönetim, IP/Optik/Mobil ve Telekomünikasyon Ağları, Depolama Sistemleri, Anahtarlama Sistemleri, İzleme ve Kontrol Sistemleri ve Gerçek Zamanlı Faturalandırma için %99,99'dan daha yüksek çalışma süresi olan çözümler tasarlamıştır.

Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği alanında bir geçmişi vardır (Yüksek Lisans derecesini Delaware Üniversitesi'nden, Lisans derecesini ise Boğaziçi Üniversitesi'nden almıştır).

▶ Youtube Link

23) Haluk Konuk

Kariyer Sohbetleri serimizde bu sefer konuğumuz Silikon Vadisinden Haluk Konuk !

10 Nisan Cumartesi günü 19:00’da gerçekleştireceğimiz etkinliğimize hepiniz davetlisiniz.

Haluk Bey çip tasarım ve testi konusunda ABD'de iki üniversite ve dört şirkette geçirdiği tecrübeleri ve çoğu Silikon Vadisi'nde gecen kariyer hayatını sizinle paylaşacak. Kendisi hemen hemen tüm dünya internet trafiğinin üzerinden geçtiği çiplerin tasarlanmış olduğu Broadcom'da 20 sene çalışmış ve şu anda yeni kurduğu Palo Alto Test Technologies'te araştırma yapmaktadır.
ABD'deki master ve doktora sürecinden, üretilen her çipteki milyarlarca transistor ve milyarca bağlantının her birinin sağlamlığının saniyeler için testine, ve emlak yatırımlarına kadar dayanan değişik hayat tecrübelerini bir sohbet ortamında paylaşacaktır.

Haluk Konuk Kadıköy Anadolu Lisesi ve Boğaziçi'ni bitirdikten sonra, bir sene Netas'ta çalışmış, sonra Fulbright bursuyla ABD'ye yüksek lisans için gitmiştir. Case Western Reserve Üniversitesinden MS aldıktan sonra, iki sene Washington D.C. civarında CLSI'ta çalışmış, daha sonra University of California, Santa Cruz'da doktora yapmıştır. Hewlett-Packard ve en son da Broadcom'ta "technical director" olarak çalışmıştır. Çok sayıda yayını ve dokuz patenti bulunmaktadır.

▶ Youtube Link

22) Silicon Alps

Kariyer Sohbetleri Serimize bu sefer çok interaktif ve yeni bir etkinlik ekleyerek devam ediyoruz!

16 Mart Salı günü saat 19:00'da ingilizce gerçekleştireceğimiz bu etkinlikte konuğumuz Silicon Alps !

Bu sefer konuklarımız Silicon Alps'ten geliyor. Bu, Avusturya'nın Silicon Vadisi olarak bilinen bir yerinden, tam olarak Avusturya'nın Kalifiye Elektronik Üssü. Etkinliğimizi Bayan Elisabeth Berghold (İK ve İş Geliştirme Müdürü) moderatörlüğünde gerçekleştireceğiz.

Silicon Alps, 110 şirket ve diğer kuruluşlardan oluşan bir kümelenmedir. Daha spesifik olarak, endüstri, akademi ve kamu otoritelerinden oyuncuları bir araya getiren bir kamu/özel ortaklık olarak faaliyet gösterir. Amacı mikroelektronik sektörü ve ilişkili yazılım sektörleri odaklı, sürdürülebilir bir yüksek teknoloji merkezi oluşturmaktır. Silicon Alps, Avusturya'nın Kärnten ve Steiermark bölgelerinde, birbirlerine 100 km uzaklıkta coğrafi bir varlığa sahiptir.

Silicon Alps, tam zamanlı pozisyonlara, stajlara, lisansüstü çalışmalara veya bunların kombinasyonlarına ilgi duyan deneyimli ve/veya motivasyonu yüksek mühendisler aramaktadır. İlk 45 dakika boyunca Silicon Alps'in genel bir sunumu ve oradaki fırsatlar hakkında bilgi vereceğiz. Daha sonra, 5 ayrı odada interaktif bir şekilde daha spesifik fırsatları tartışacağımız oturumlara geçeceğiz.

  • Yarıiletken pozisyonları
  • Yazılım pozisyonları
  • Siber güvenlik pozisyonları
  • Akıllı Sistemler pozisyonları
  • Zekâlı Sistem Teknolojileri alanında akademik fırsatlar

▶ Youtube Link

21) Tarcan Kiper

Kariyer Sohbetleri serimize 27 Şubat günü 19.00’da konuğumuz Tarcan Kiper ile devam ediyoruz!

Tarcan Kiper, 1981 Alman Lisesi mezunu olup, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik/Elektronik Mühendisliği bölümünden 1986 yılında Lisans, Case Western Reserve University’den (Cleveland, Ohio, ABD) Elektronik Mühendisliği ve Uygulamalı Fizik dalında 1990 yılında Yüksek Lisans derecelerini almıştır.

Dijital sağlık alanında VR ve AR tabanlı teknolojiler geliştiren Dors Venabili Siberuzay Teknolojileri A.Ş.’nin CEO’su ve kurucu ortağıdır. 1994-2015 yılları arasında kurucu ortağı olduğu infoTRON A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı ve 2004-2015 yılları arasında kurucu ortağı olduğu ArtıDoksan A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyeliği’ni yürütmüştür. Ayrıca, 2005-2010 yılları arasında kurucu ortağı olduğu KaleTRON/KaTron Simülasyon, Savunma ve Uzay Teknolojileri A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği’ni yapmıştır. Otuz yıla yakın bir süredir uzmanlık alanı olan 3B bilgisayar grafiği, sanal gerçeklik, simülasyon ve simülatör teknolojileri ile uğraşmaktadır.

▶ Youtube Link

20) Şirin Aktaş

WIE olarak ilk etkinliğimizde sizlere ilham kaynağı olabilecek bir isimle geliyoruz! Konuğumuz Şirin Aktaş.

Etkinliğimiz 22 Ocak saat 14.00-15.00 arasında gerçekleşecektir.

Şirin Aktaş, lisans ve yüksek lisans eğitimini Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği bölümünde tamamlayarak iş hayatına Garanti Teknoloji’de Network Mühendisi olarak başlamıştır. Daha sonra kariyerine Koç.net, Turkcell ve Unilever’de devam etmiş; proje Yönetimi, ürün yönetimi, uygulama mimarı ve çeşitli seviyelerde ve farklı ülkelerde IT Yöneticiliği yaparak birçok dikey ve yatay uzmanlıkları deneyimleme şansına sahip olmuştur.

Şu anda Unilever’de Türkiye, Orta Asya ve İran’dan sorumlu IT Direktörü olarak görev almakta ve tüm iş birimlerinin ve çalışanların dijitalleşmesi için çözümler üretip onları teknoloji ile desteklemeye devam etmektedir. 18 yıllık IT kariyeri sırasında iş dünyasından birçok sektör, kişi, dernek ve kuruluşla çalışma, bir teknolojist olarak işlerine değer katma ve sorunlarını çözme fırsatı bulmuştur. Bununla beraber bizim okulumuzda, Özyeğin Üniversitesi'nde doktorasını yapmıştır.

▶ Youtube Link

19) Hasan Sözer

Kariyer sohbetlerimiz devam ediyor! Sıradaki konuğumuz Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Sözer !

20 Aralık günü Pazar günü 17.30-18.30 saatleri arasında bizlerle olacak !

Hasan Hocamız lisans ve yüksek lisans eğitimlerini Bilkent Üniversitesinde tamamlamış, ardından Aselsan’da yazılım mühendisi olarak görev yapmıştır. Doktora derecesini 2009’da University of Twente’den aldıktan sonra 2 sene boyunca yine aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. 2011’den itibaren Özyeğin Üniversitesi’nde görev alan hocamız, yazılım mühendisliği, yazılım güvenilirliği ve yazılım mimarisi konularında araştırma yapmaktadır.

▶ Youtube Link

18) Turgay Aytaç

Kariyer sohbetlerimize 12 Aralık Cumartesi günü saat 19:00’da, konuğumuz Turgay Aytaç ile devam ediyoruz.

Turgay Bey, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde lisans ve yüksek lisansını tamamlamış ve uzun yıllar bilişim sektöründe girişimcilik ve kurucusu olduğu şirketlerde yönetim görevleri yapmıştır. Kendisi Logo Yazılım'ın kurucularındandır. Günümüzde de makine öğrenme ve doğal dil işleme esaslı yatırım stratejileri geliştirme üzerine çalışmaktadır.

Logo Yazılım(Logo Business Solutions) halen Türkiye'nin en büyük bağımsız yazılım üreticileri arasında yer almaktadır ve Türkiye dışında önemli bir coğrafyaya da yayılmış 180,000’in üzerinde müşteriye kurumsal kaynak planlama işlevlerine sahip ürün ve hizmetler sunmaktadır.

▶ Youtube Link

17) Reha Civanlar

Kariyer Sohbetlerimize 5 Aralık Cumartesi günü saat 19.00' da, Prof. Dr. M. Reha Civanlar ile devam ediyoruz.

Kendileri lisans ve yüksek lisans eğitimlerini ODTU'de tamamlamış daha sonra NCSU'dan doktora almak üzere Amerika'ya gitmiştir. 1991-2002 yılları arasında AT&T, Bell gibi laboratuvarlarda çeşitli görevlerde bulunduktan sonra Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde ziyaretçi profesör olarak ders vermiştir. 40'tan fazla patenti, uluslararası standartlara katkıları, Sigma Xi üyeliği ve sayısız koşu madalyası bulunan Dr. Civanlar, üniversitemizde kurucu rektör yardımcısı olarak göreve başlamıştır ve halen bu görevi yürütmektedir.

▶ Youtube Link

16) Gökhan Kul

Kariyer sohbetlerimize 29 Kasım Pazar günü saat 18:00-19:30 aralığında konuğumuz Gökhan Kul ile devam ediyoruz.

Kendisi eğitimini TOBB ve ODTÜ’de tamamladıktan sonra Amerika’da akademik hayatına devam etmiş ve çeşitli üniversitelerde çalışmıştır. Bir süre Simsoft Computer Technologies’da yazılım mühendisliği yapmıştır. Şu anda da University of Massachusetts Amherst Cybersecurity Center’da Associate Director olarak ve bilgisayar mühendisliği alanında Doçent olarak görev almaktadır. Etkinliğimizde de bizlere ABD’de nasıl yüksek lisans yapılır, nasıl burs bulunur, kariyer hayatına nasıl devam edilir gibi değerli bilgiler aktaracak.

▶ Youtube Link

15) Remzi Sanver

Kariyer Sohbetlerimize 28 Kasım günü saat 19.00'da Remzi Sanver ile devam ediyoruz.

İktisat Kuramı'nın seçkin bilimsel yayın organlarında editörlük yapan M. Remzi Sanver aynı zamanda Society for Social Choice and Welfare’in yönetim kurulu üyesidir. M. Remzi Sanver’in bilimsel faaliyetleri Türkiye Bilimler Akademisi ve ODTÜ Mustafa Parlar Bilimsel Araştırma Vakfı tarafından ödüle layık görülmüştür. İngilizce, Fransızca ve İspanyolca bilen Prof. Dr. Sanver, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde 2010 yılında açılan Murat Sertel İleri İktisadi Araştırmalar Merkezi’nin de kurucusudur. 2011- 2015 tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmıştır. Halen, BİLGİ Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı ve Fransa Bilimsel Araştırma Milli Merkezi (CNRS)’nde Araştırma Direktörü olarak görev yapmaktadır.

▶ Youtube Link

14) Dr. Haluk Reşat

Dr. Haluk Resat, Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) Ofis Direktörlüğü, Stratejik Koordinasyon Ofisi'nde (NIH/OD/OSC) Program Görevlisi olarak görev yapmaktadır. Bu rolde, Ortak Fon Veri Ekosistemi içindeki çeşitli Ortak Fon programlarından gelen verileri entegre etmeye yardımcı olmaktadır. Daha önce, Dr. Resat, Ulusal Genel Tıp Bilimleri Enstitüsü'nde (NIGMS) Biyofizik, Biyomedikal Teknoloji ve Hesaplamalı Biyobilimler Bölümü'nde bir program direktörü olarak görev yapmıştır. Bu görevi sırasında, biyoinformatik, hesaplamalı biyoloji, veri bilimi, matematiksel biyoloji, sistem biyolojisi ve biyoteknoloji alanlarında araştırma ve eğitim hibelerini yönetmiştir. NIH/NIGMS'ye katılmadan önce, Dr. Resat, Washington State Üniversitesi'nde Voiland Kimya Mühendisliği ve Biyomühendislik Okulu'nda doçent olarak görev yapmıştır. Ayrıca, Enerji Bakanlığı'na bağlı Pacific Northwest Ulusal Laboratuvarı'nda kıdemli araştırmacı olarak çalışmış ve Türkiye'deki Koç Üniversitesi'nde doçentlik yapmıştır.

Dr. Resat, lisans eğitimini Türkiye'deki Boğaziçi Üniversitesi'nde fizik ve elektrik mühendisliği alanlarında tamamlamış ve fizik alanında Stony Brook Üniversitesi'nden doktora derecesi almıştır. Ayrıca, Icahn Tıp Fakültesi'nde Mount Sinai ve Kaliforniya Üniversitesi, San Diego'da birer postdoktora araştırmacısı olarak çalışmıştır.

Tarih: 21/11/2020 Cumartesi, 19:00-20.00

▶ Youtube Link

13) Sadık Nejat Ezer

Sadık Nejat Ezer, 1985 yılında Saint Joseph Fransız Lisesi'nden mezun oldu. 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nden Elektrik Mühendisliği alanında yüksek lisans derecesi aldı. Yüksek lisans tezini uçak görüntülerinin desen tanıma üzerine yaptı ve danışmanları Prof. Bülent Sankur ve Prof. Emin Anarım ile çalıştı. 1995 yılına kadar Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim ve araştırma görevlisi olarak çalışırken, Görüntü İşleme ve Desen Tanıma alanında Elektrik Mühendisliği doktora derslerine devam etti. Daha sonra Avustralya'ya göç etti ve 2 yıl boyunca MITS'te Denetim Kontrolü ve Veri Toplama Sistemleri alanında bir yazılım mühendisi olarak çalıştı. Ardından 1997 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne göç ederek Silicon Graphics (SGI) şirketinde Donanım Tasarım Doğrulama mühendisi olarak çalıştı. SGI'deki yaklaşık 4 yılının ardından, iki startup şirkette çalıştı: Özelleştirilebilir Xtensa yapılandırılabilir gömülü mikroişlemci çekirdeğiyle tanınan Tensilica'da 7 yıl, ardından video gözetimi veya video konferans gibi uygulamalar için yüksek performanslı dijital sinyal işlemcilerinin tasarımında uzmanlaşmış Steam Processors'ta 2 yıl. 2009 yılından bu yana Apple Inc'de Tasarım Doğrulama Müdürü olarak çalışmaktadır. 25 yıldır mutlu bir evliliği vardır ve iki çocuğu bulunmaktadır; oğlu NYU'de Tiyatro ve Çevre Bilimleri okumakta, kızı ise UCSC'de Psikoloji okumaktadır. Yüzme, kayak, okuma, klasik müzik dinleme ve yabancı dil öğrenme gibi aktiviteleri sever.

Kariyer sohbeti, öncelikle Avustralya'da ve ardından Körfez Bölgesi'nde kariyerini nasıl şekillendirdiğine odaklanacak. Tasarım Doğrulama alanında 27 yılı aşkın deneyime sahip olan Ezer, bu alandaki en son yöntemler hakkında konuşacak.

Tarih: 31/10/2020 Cuma, 19:00-20.00

12) Ali Akoglu

Ali Akoglu, Arizona Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile BIO5 Enstitüsü'nde Yardımcı Doçent olarak görev yapmaktadır. Kendisi, bulut bilişim sistemlerinin katmanları boyunca kendini yönetme yeteneklerine ulaşmak için mimarilerin tasarımı ve geliştirilmesi konusunda Ulusal Bilim Vakfı (NSF) tarafından desteklenen Endüstri-Üniversite İşbirliği Araştırma Merkezi olan Bulut ve Otonom Hesaplama konusunda site direktörüdür. Doktora derecesini 2005 yılında Arizona Devlet Üniversitesi'nden Bilgisayar Bilimi alanında almıştır. Araştırma programı yüksek performanslı hesaplama sistemleri ve geleneksel olmayan hesaplama mimarilerine odaklanmaktadır. Araştırma projeleri Ulusal Bilim Vakfı, Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı, Deniz Araştırma Ofisi, Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri, NASA Jet İtki Laboratuvarları, Ordu Savaş Komuta Savaş Laboratuvarı ve Nvidia ve Raytheon gibi endüstri ortakları tarafından finanse edilmiştir.

Kariyer sohbeti, bir ABD üniversitesinde saygın bir yüksek lisans veya doktora programına kabul edilmek için nasıl başvurulacağı üzerinde odaklanacaktır. Prof. Akoglu, iyi bir adayda aradığı özellikler hakkında konuşacaktır. Bu bölüm, 11:30-12:00 arasında gerçekleşecektir. Ardından, 12:00-12:30 arasında aşağıdaki semineri verecektir.

Tarih: 08/11/2019 Cuma, 11:30-12:30 Yer: AB1-511

11) Gökhan Göğüşoğlu ve Dr. Zafer Yıldırım

Gökhan Göğüşoğlu (BSEE, MSEE ve MSCS), 1985 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nden birincilikle mezun oldu. Aynı bölümden 1987 yılında da yüksek lisansını aldı. Ardından 1992 yılında, Milli Eğitim Bakanlığı bursiyeri olarak gittiği Amerika'da, Case Western Reserve Üniversitesi'nin Bilgisayar Müh. Bölümü'nde bilgisayar mimarisi üzerine ikinci yüksek lisansını tamamladı. Bir süre aynı bölümde doktoraya devam eden Gökhan Bey, daha sonra SAS programlama (Statistical Analysis System) üzerine bir kariyere adım attı. Siyah kuşak bir SAS programcısı olan Gökhan Bey, uzun süredir sağlık sektöründe çalışmakta ve yöneticilik yapmaktadır. Bir süredir, ActiveHealth Management isimli firmada "Application Development Manager" olarak çalışmaktadır. Bu firma, Aetna isimli, Amerika'nın en büyük sağlık sigortası şirketlerinden birinin alt kuruluşudur. Gökhan Bey, konuşmasında Amerika'ya gidişinin serüvenini anlatacağı gibi, orada geçirdiği 30 senenin bazı detaylarını da verecek.

Dr. Zafer Yıldırım (MD, MS ve PhD) ise bir tıp doktorudur. Kendisi Gökhan Göğüşoğlu ile birlikte üniversitemizde bulunacak. Mühendis olmasa bile, üniversiteye girerken mühendisliğe girme konusunda kararsız kalmış bir kişidir. Ayrıca kariyer konuları, insanların hayat hikayeleri ile çok iç içe olduğu ve Zafer Bey'in de ilginç bir hayat hikayesi olduğu için, ondan da hayat hikayesini bizle paylaşmasını rica ettik. Zafer Yıldırım, 1982 yılında Hacettepe İngilizce Tıp'a üniversite sınavında Türkiye 21.si olup girdi. 1988 yılında Hacettepe Tıp'tan mezun olduğunda aynı zamanda oldukça başarılı bir profesyonel turist rehberi idi ve Turizm Bakanlığı'ndan sertifiyeydi. Kendisi, 2 sene kadar daha tam zamanlı olarak, özellikle Japonca rehberlik yaptı. 1990 yılında ani bir kararla Amerika'da Case Western Reserve Üniversitesi'nin Tıp Fakültesi'nde İmmünoloji Yüksek Lisansı yapmaya başladı. Daha sonra aynı alanda ve aynı üniversitede doktorasını tamamlayan Zafer Bey, Amerika'daki TUS'a (Tıpta Uzmanlık Sınavı) girdi ve Michigan'da Dahiliye İhtisası yaptı. Sonrasında Vermont'ta Onkoloji ve Hematoloji, Missouri'de de Yoğun-Bakım Üst-ihtisasları yaptı. Kendisi, 2004 yılından 2018'e kadar Oregon'da onkoloji uzmanı olarak çalıştı. Yaklaşık 1,5 senedir İstanbul'da ailesi ile vakit geçiren Dr. Zafer Yıldırım, 2020 yılında tıp kariyerine Amerika'da kaldığı yerden devam etmeyi planlamaktadır.

İletişim:

Gökhan Göğüşoğlu: gogusoglu@hotmail.com

Dr. Zafer Yıldırım: zyildirim34@me.com

 

Tarih: 23/10/2019 Çarşamba, 17:40-18:30 Yer: AB1-231

10) Dr. Göktürk Poyrazoğlu

Bu kariyer sohbetleri etkinliğinin konuğu Dr. Göktürk Poyrazoğlu,Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans derecesini 2008 yılında Yeditepe Üniversitesi’nden aldı. Lisans sonrası 3 yıl süresince endüstriyel kuruluşların elektrik sistem tasarımları ve elektrik tesisatlarının kurulumu üzerine mühendislik çalışmalarını Rusya ve Türkiye’de tamamladı. The State University of New York at Buffalo’dan Elektrik Mühendisliği alanında 2013 yılında yüksek lisans, 2015 yılında doktora derecelerini aldı. Doktora sonrasında Mitsubishi Electric Research Laboratory (MERL) ve Electric Power Research Institute (EPRI)’de Bilim Adamı olarak elektrik enerji endüstrisinin gelecek 30 yıl içerisindeki değişimlerine yön verecek araştırmaların içerisinde yer aldı. Enerji piyasaları, akıllı enerji çözümleri, enerji iletim hattı planlamaları ve enerji tüketim yönetimi üzerine çalışmalar yaptı. Alevo Analytics, Charlotte, ABD şirketiyle beraber Massachusetts eyaleti Enerji Bakanlığına yapmış olduğu Enerji’nin Durumu adlı çalışmayla eyaletin 2020 yılında 200MW enerji depolama sistemi kurulması yönünde belirlediği politikanın bilimsel tabanını oluşturdu. 2017 Eylül ayından itibaren Özyeğin Üniversite Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde Yard. Doc. Dr. olarak ‘Enerji Sistemleri’ ‘Güç Sistemleri’ ve ‘Mühendisler için Optimizasyon’ derslerini vermektedir.

Bu etkinlikte üniversite tercihi noktasından, şu ana kadar yapmış olduğu tercihleri, kariyerindeki değişimleri ve bu değişimlerin etkilerini, şu an üzerinde çalıştığı konuları ve gelecekteki hedeflerinden bahsedecek, tecrübelerini paylaşacak. Bir üniversite öğrencisinin sahip olması gereken prensipler ve değerlerden bahsedecek ve sorularınızı cevaplayacak.

Tarih: 06/03/2019 Cuma, 14.40 - 15.30 Yer: AB2 (İşletme Fakültesi) 102

9) Osman Doğan Yirmibeşoğlu

Bu kariyer sohbetleri etkinliğinin konuğu Osman Doğan Yirmibeşoğlu. 2014'de Özyeğin Üniversitesi'nden Elektrik Elektronik ve Makine Mühendisliği bölümlerini bitirerek mezun oldu. Ardından Oregon State University bünyesinde Robotik Master programına kabul edildi ve Master'ından sonra yine aynı okulda Robotik Yüksek Lisansına devam etmektedir.

Bu etkinlikte üniversite tercihi noktasından, şu ana kadar yapmış olduğu tercihleri, kariyerindeki değişimleri ve bu değişimlerin etkilerini, şu an üzerinde çalıştığı konuları ve gelecekteki hedeflerinden bahsedecek, tecrübelerini paylaşacak. Bir üniversite öğrencisinin sahip olması gereken prensipler ve değerlerden bahsedecek ve sorularınızı cevaplayacak.

Tarih: 28/12/2018 Cuma, 12.50 - 13.50 Yer: AB1 (Mühendislik Fakültesi) 237

8) Dr. Hande Argunşah Bayram ve Dr. Buğrahan Bayram

Argunşah çifti, Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden 2005 yılında mezun olduktan sonra Ohio'da bulunan Kent State Üniversitesi'nde Teknoloji Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. 2007 yılında Cleveland State Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünde doktoraya başladılar ve 2013 yılında mezun oldular. Kesintisiz 6 yıl boyunca, Cleveland Clinic'te tam zamanlı araştırmacı olarak çeşitli projelerde çalıştılar. Daha sonra Kessler Foundation'un seçkin doktora sonrası araştırma programına kabul edildiler ve New Jersey'e taşındılar. TÜBİTAK’ın Yurda Dönüş Araştırma Burs Programı kapsamında ülkemize geri döndüler ve Şubat 2015'ten beri Acıbadem Üniversitesi Tıp Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadırlar.

Konuşma, Biyomedikal Mühendisliği alanındaki kariyer imkanları hakkında olacaktır.

Etkinliğe katılmak için kayıt olmayı unutmayın.

Tarih: 11 Mayıs 2018 Cuma, 12.40 - 13.30 Yer: Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü Mühendislik Fakültesi (EF) 509

7) Tarcan Kiper

Tarcan Kiper, Infotron ve Katron şirketinin kurucularındandır. Şu an, AUGMEA şirketinde CEO görevini üstlenmektedir. AUGMEA, Teknopark İstanbul'da bulunan, sanal gerçeklik, askeri simulasyon, oyun motorları üzerine çalışan Crytek'in ortağı olduğu bir şirkettir.

Konuşma, Virtual/Augmented Reality alanlarındaki kariyer olasılıkları hakkında olacaktır.

Etkinliğe katılmak için kayıt olmayı unutmayın.

Tarih: 20 Nisan 2018 Cuma, 12.40 - 13.30 Yer: Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü LF (Hukuk Fakültesi) 134

6) Tolga Turan

Tolga Turan, Turkcell Enerji Sistemleri Genel Mudur Yardimcısı olarak çalışmakta. Daha önce 12 yıl Enerji Piyasalari Denetleme Kurulunda (EPDK) çalıştı. 2017 yılında Özyeğin Universitesi Hukuk bölumünde Enerji Piyasaları ismiyle yari-zamanli olarak öğretim üyesi görevini üstlenmiştir.

Etkinliğe katılmak için kayıt olmayı unutmayın.

Tarih: 15 Kasım 2017 11.00 Yer: Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü EF (Mühendislik Fakültesi) 246

5) Onur Başkırt

Onur Başkirt, Ericsson, Huawei, Teknosa gibi firmalarda çalıştı. Son bir yıldır da Kariyer.Net'te Yazılım Testi Yöneticisi olarak çalışmakta. Bu etkinlikte üniversite tercihi noktasından, şu ana kadar yapmış olduğu tercihleri, kariyerindeki değişimleri ve bu değişimlerin etkilerini, şu an üzerinde çalıştığı konuları ve gelecekteki hedeflerinden bahsedecek, tecrübelerini paylaşacak. Bir üniversite öğrencisinin sahip olması gereken prensipler ve değerlerden bahsedecek ve sorularınızı cevaplayacak.

Tarih: 17 Nisan 2017 17.30 Yer: Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü

4) Çağla Öğrünç

Çağla yaklaşık 2 sene FIBA IT'de çalıştı. Bir süredir Deloitte'te çalışıyor. Kendisi bize sektördeki tecrübelerinden, başarılı yükselişinden ve uzmanlığına giren "IT Yönetişimi", "IT Risk Yönetimi ve Uyum", "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu", "Log Yönetimi" ve "Penetrasyon Testleri" başlıklı konulardan bahsedecek ve sorularınızı cevaplayacak.

Tarih: 31 Ekim Pazartesi 2016 Yer: EF241 Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü

3) Barlas Karahocaoğlu

Barlas Karahocaoğlu, yaklaşık 1,5 sene Huawei'de telekom şirketleri için Servis Sağlama Platformları'nın geliştirilmesinde çalıştı. Halen Monitise MEA'da (Pozitron) İşCep, Bilyoner, CepteTeb gibi uygulamaların arka plan sunucu yazılımlarını yapan ekipte çalışıyor. Bu etkinlikte katılımcılara sektördeki tecrübelerinden, uzmanlığı olan "Mobil Uygulama geliştirme", "Güvenilir Kodlama" gibi konulardan bahsedecek ve soruları cevaplayacaktır.

Tarih: 17 Ekim Perşembe 2016 Yer: EF408 Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü

2) Sinan Cihangir Koca

Mezunlarımızdan Sinan Cihangir Koca ile yapılacak sohbetimizde konuşmacımız mezun olduktan sonra edindiği tecrübelerini ve tavsiyelerini paylaşacak. CS ve EE okuyan arkadaşlarımıza özellikle tavsiye edilen bu kariyer sohbetimize sektörle ilgilenen herkesi bekleriz.

Tarih: 13 Nisan Pazartesi 2016 Yer: EF408 Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü

1) Ahmet Emre Ünal

Mezunlarımızdan Ahmet Emre Ünal ile yapılacak sohbetimizde konuşmacımız mezun olduktan sonra edindiği tecrübelerini ve tavsiyelerini paylaşacak. En iyi Amerikan Üniversitelerine nasıl yüksek lisans ve doktora için kabul alınabileceği ile ilgili bilgi verecek.

Tarih: 23 Aralık 2015, 18.40 - 19.30 Yer: EF408 Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü